Dakcoating


Dak reinigen en Coaten:

U kunt bij Resco terecht voor het efficient coaten van uw dak!

Met het coaten van uw dak krijgt uw dak niet alleen een mooi uiterlijk maar is het ook nog eens optimaal beschermd tegen weersinvloeden en aangroei van mossen en algen!

Dak coaten:

Het coaten van een dak is het aanbrengen van een bescherm laag (de coating) op het dak. Vroeger gebruikte men veel zogeheete ‘sneldekker’ ofwel de ‘betonpan/ betonnendakpan’. Wanneer deze dakpan gereingd werd verliest deze al snel zijn kleur.  Resco kan U hiervoor een systeem bieden  van 100% zuiver acrylaat, hierdoor komt de dakpan er weer zo uit zien zoals deze in de fabriek is gemaakt. Dakcoating is een kwaliteitsproduct van Rust-Oleum.

 

Rust Oleum dakcoating:

Dac Hydro Plus van Rust-Oleum zorgt voor een mooi, schoon dakoppervlak en biedt 12 tot 15 jaar bescherming tegen weersinvloeden. De levensduur van een dak wordt daardoor aanzienlijk verlengd. Dac Hydro Plus biedt een duurzame en kostenbesparende oplossing voor het behoud van daken.

 

Voordelen dakcoating:

  • verlengt de levensduur van het dak
  • verfraait het dak
  • stelt dakpanvervanging uit
  • 100% acrylaat

Bescherming van het dakoppervlak:

Bij veel dakpannen begint na een aantal jaar de oorspronkelijke beschermlaag te verweren. Mossen, algen en schimmels kunnen zich dan op de pannen hechten en er kunnen vorstscheuren ontstaan. Door de voortdurende weersinvloeden wordt de kwaliteit van het oppervlak steeds minder goed. Door het gebruik van Isonit in combinatie met een mos- en algenverwijderaar en een primer worden oude dakpannen vernieuwd.

Eigenschappen van DAC Hydro Plus:

•    zeer elastisch
•    goede wateropname
•    zeer goede hechtsterkte
•    UV- en weersbestendig
•    zeer goede luchtdoorlatendheid

Kleuren:

Duurzaam en kostenbesparend:

Volgens schattingen is het mogelijk om met een dakcoating en het juiste onderhoud de levensduur van een dak te verlengen van 20 of 30 jaar tot 50 of 60 jaar, afhankelijk van de weersinvloeden. Behandeling met de Dac Hydro plus dakcoating is duurzaam en kostenbesparend omdat daken minder snel vervangen hoeven te worden.

Welke daken kun je coaten?

Iedere woning met dakpannen is in feite geschikt om te coaten. Met name voor oudere woningen met ‘sneldekkers’ of betonnen dakpannen is het erg lucratief om uw dakpannen te laten coaten. Het aanzicht van uw woning verbeterd dan ook sterk, dit heeft uiteraard ook effect op de waarde van uw woning!  Vraag geheel vrijblijvende een offerte aan!

Dak Reinigen!

 

Voor het coaten van een dak kan aanvangen zal het dak eerst gereinigd worden. Een dak moet schoon zijn van mossen en algen.

vuilschoon 2016-08-02 12.43.11

Dak Impregneren!

Uw dak waterafstotend maken:

Ventosil-DAK25 impregneermiddel voor dakpannen is nagenoeg voor alle dakpannen toepasbaar. Zo kunt u keramische dakpannen impregneren maar ook dakpannen van beton kunnen met Ventosil-Dak25 impregneermiddel waterafstotend gemaakt worden. Enkel het impregneren van geglazuurde dakpannen is niet mogelijk. Hieronder een voorbeeld wat het effect van dakimpregneren is. Bovenste deel is al geimpregneerd. Goed zichtbaar wat dan een regenbui met uw dak doet.

Voordelen impregneren dakpannen:

Het impregneren van dakpannen ofwel waterdicht maken van dakpannen heeft vele voordelen:

  • Dakpannen worden minder snel vochtig
  • Impregneren voorkomt vorstschade en afschilferen
  • Het voorkomt verkleuring en vervuiling
  • Uw dak krijgt minder snel last van algen groei, mos groei en schimmels
  • Het voorkomt atmosferische vervuiling
  • Kortom; uw dakpannen gaan langer mee

Het impregneren van dakpannen met Ventosil-Dak25 is dus altijd zinvol. Het dak impregneren raden wij u ten zeerste aan bij gereinigde dakpannen. Maar ook bij bestaande dakpannen waar nagenoeg geen vervuiling op aanwezig is of geheel nieuwe dakpannen is het behandelen met Ventosil-Dak25 zeer zinvol.

 

vraag hier gratis offerte aan