Spouwisolatie

Spouwmuur na-isoleren met HR++parels.

 

Onze unieke spouwmuurisolatie:
In de gemiddelde woning ontsnapt 25% van uw warmte elke winter door de muren , terwijl in de zomer uw muren verantwoordelijk zijn voor maximaal 20% van uw warmtewinst. Dit betekent dat een niet-geïsoleerde dubbele baksteenholte weinig barrière biedt tussen externe temperatuurvariaties. Dit is waar onze HR++parels comfort voor uw huis creëert.
Bij spouwisoleren bevindt zich het isolatiemateriaal tussen de binnenhuid en de buitenhuid van uw dubbele baksteenmuur. Dit zorgt voor een thermische onderbreking tussen de twee baksteenhuiden, waardoor de warmteoverdracht door spouwisolatie wordt verminderd en uw huis wordt beschermd tegen externe temperatuurschommelingen. Spouwisolatie met HR++parels doet niets anders dan hoe een thermosfles je koffie warm houdt, of een koeler je bieren koud houdt, Hr++parels zijn een van de meest gebruikte isolatoren wereldwijd.

Voordat een spouwmuur geisoleerd kan worden zal er een gedegen onderzoek plaatsvinden om te beoordelen of de gevel / spouwmuur geschikt is om te isoleren. Het voegwerk moet in goede staat zijn en de gevel dient waterdicht te zijn. Bij een geschilderde gevel moet de verf een ademende werking hebben. Is dit niet het geval zal de gehele verflaag verwijdert moeten worden.\

RW / Rc waarde:

Een Rc-waarde is de warmteweerstand van de totale constructie, bijvoorbeeld van een schuin dak of een spouwmuur. De Rc-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de hele opbouw aan. Ook hier geldt, hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

Een Rd-waarde (vaak aangeduid als R-waarde) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.

Subsidie voor particulieren

Particulieren kunnen vanaf 2 september 2019 gebruikmaken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Met deze subsidie kunt u uw woning energiezuiniger maken met isolatie. Bekijk voor het indienen van uw aanvraag eerst de voorwaarden voor de SEEH.

Subsidie isolatie woningen VvE

Verenigingen van Eigenaren kunnen tot 1 januari 2023 subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een VvE moet dan minstens 2 soorten isolatie toepassen in het gebouw.

Daarnaast kunnen VvE’s subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie;
  • opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

Een VvE kan gemiddeld € 20.000 subsidie per appartement krijgen. VvE’s krijgen een bonus als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement € 4.000 bovenop de subsidie van ongeveer 20%.

Lees meer over de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s.

Subsidie voor isolatie aanvragen door VvE

Wilt u als VvE energie besparen, bijvoorbeeld door uw gebouw en appartement(en) te isoleren? Dan kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen.

Gemeentes

Gemeente Aalten

Gemeente Berkelland

Gemeente Bronckhorst

Gemeente Doetinchem

Gemeente Montferland

Gemeente Oost Gelre

Gemeente Oude Ijsselstreek

Gemeente Winterswijk

Gemeente Lochem

Gemeente Zutphen

Energiebespaarlening

Wilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen. Deze lening is voor eigenaren van een koopwoning.

De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Voor VvE’s is er de speciale VvE Energiebespaarlening.

Let op: geld lenen kost geld.

Voor een gratis en vrijblijvende offerte stuur dan een email naar: kantoor@hetisolatieteam.nl

Voor meer informatie over isoleren / na-isoleren van spouwmuren en/of kruipruimtes kijk dan op de pagina van: